Downloads

De Houtwijzer massief hout

Alles over opbouw, detaillering en tips!

Gevelbekleding vormt de buitenste schil van een gebouw en is daardoor niet alleen beeldbepalend, maar beschermt ook de achterconstructie tegen weer en wind. Hout is een veelzijdig, natuurlijk, biobased en circulair product dat veel voor deze toepassing wordt gebruikt.

De bekleding is opgebouwd uit geprofileerde, meestal aaneengesloten houten delen, maar ook een open variant van niet-aaneengesloten delen is mogelijk.

De Houtwijzer naaldhout

Alles over opbouw, detaillering en tips!

Gevelbekleding vormt de buitenste schil van een gebouw en is daardoor niet alleen beeldbepalend, maar beschermt ook de achterconstructie tegen weer en wind.

Inlands naaldhout is een veelzijdig, natuurlijk, biobased en circulair product dat nog onvoldoende voor deze toepassing wordt gebruikt. Dit terwijl de Nederlandse bossen voldoende kwaliteitshout, zoals lariks en douglas leveren.

Voordeel van het gebruik van inlands naaldhout is de lokale herkomst en dus korte transportafstanden.

Verwerkingsvoorschriften houtachtige plaatmaterialen

Houtachtige plaatmaterialen zijn beschikbaar in een groot aantal verschillende typen, maten en desgewenst voorzien van verschillende op de toepassing afgestemde afwerkingen. Door hun kwaliteit en esthetische en technische eigenschappen vinden zij brede toepassing in de bouw, zowel in het interieur als het exterieur. Plaatmaterialen uit duurzaam beheerde bossen, met keurmerk, zijn ruim voorhanden zodat ook op milieugebied houten plaatmaterialen een goede keuze zijn.

Enkele van de toepassingen waar houtachtige plaatmaterialen veelvuldig worden gebruikt zijn gevels en bekistingen.

Download hier de houtwijzer voor hout(achtige) plaatmaterialen.

Handige houtlinks

 

  • De balkenschuif : geef een aantal variabelen en laat je adviseren in de keuze voor het type balken voor vloeren en daken. 

Onze pluspunten

R

Compleet assortiment hout, plaat en bouwmaterialen uit voorraad leverbaar

R

Gespecialiseerd in alle hout- en plaatbewerkingen

R

Leveringen “just-in-time”

R

Deskundig advies

R

Hét adres voor industrie, aannemer en ZZP'er, van Texel tot Zeeuws-Vlaanderen