Yellow Poplar

Juni 2021

‚ÄčIn deze tijd waarin veel houtsoorten slecht beschikbaar zijn en waarvan de prijzen erg snel stijgen brengen wij graag een goed alternatief onder de aandacht: Yellow Poplar!

Yellow Poplar is een zeer geschikte houtsoort voor onder andere meubels, lijstwerk en fijn timmerwerk. De Hillegomse levert een compleet assortiment Yellow Poplar direct uit voorraad!

Hout beschrijving

Yellow Poplar (of Tulpeboomhout) is een snel groeiende houtsoort uit Noord Amerika. Het veelal vrij brede spint is bij vers gezaagd hout wit van kleur, dat na verloop van tijd nadonkert tot okergeel. Het kernhout is in verse tand olijfgroen; na blootstelling aan het licht wordt het vrij snel bruin en op den duur chocoladebruin. Yellow Poplar is zacht, matig vast en matig sterk. De draad is recht. Het hout heeft een fijne nerf, een gelijkmatige structuur en een lichte glans. Het gewicht is 400 tot 520 kg/m3. Het is matig duurzaam en valt in duurzaamheidsklasse IV.

Mechanische eigenschappen

Yellow Poplar wordt standaard terug gedroogd tot een zeer laag vochtpercentage (10-12%). Het is met alle gereedschappen goed te bewerken, bot gereedschap of een verkeerde snijhoek kan leiden tot een wollig oppervlak. Met schaven en schuren bereikt men een zeer glad oppervlak. Het is verder goed te schroeven en te spijkeren en gemakkelijk te verlijmen. Het hout is gemakkelijk af te werken en te beitsen, dus zeer geschikt voor meubels, lijstwerk en fijn timmerwerk.

Belangrijkste toepassingen

Belangrijkste toepassingen zijn in meubels, deuren, lambrisering, architectonisch interieur timmerwerk, lijstwerk en keukenkasten. Het wordt ook gebruikt in bepaalde toepassingen voor de bouw en in sommige gespecialiseerde toepassingen zoals snijwerk.

Voorraad assortiment

De Hillegomse levert Yellow Poplar KD als uit voorraad in de volgende afmetingen:

Dikte: 26, 33, 52, 80 en 105mm
Breedten: 130mm en op (vallende breedtes)
Lengten: 185 t/m 490cm

Wilt u meer weten over de mogelijkheden met deze mooie houtsoort? Neem dan contact op met een van onze vestigingen. Wij adviseren en helpen u graag!