Energieneutrale villa in het dorpje Noorden

Tuinbouwkassen, grazend vee en kleine dorpen tussen de veenplassen. Het domineert de omgeving van deze bijzondere, energieneutrale villa in het dorpje Noorden. De woning is een ensemble van huisjes die de onderverdeling in woon- slaap- en entreegedeelte markeren. Een ode aan zowel het dorp als de kassen.

Gevelafwerking
Aan de waterzijde is de gevel open, aan de straatzijde vanwege privacy en verkeersgeluid gesloten. Voor de gevelbekleding kozen de architecten voor Platowood Fraké, afgewerkt met onze donkere Burned Wood Oil. Het verwijst subtiel naar het veen dat vroeger als brandstof diende.

Co-creatie
De woning heeft vele vormen. Dit vraagt om een bescheiden, uniforme afwerking van interieur en exterieur. Vanaf het begin van het ontwerp werkten architect en interieurarchitect daarom samen om beiden tot elkaar te brengen.

Reduceer faalkosten en voorkom problemen.
Kies voor projectbegeleiding van De Hillegomse!

Projectbegeleiding