Wij zijn partner en toeleverancier van keurmerk: HoutBouwersNL

HoutbouwersNL is een nieuw keurmerk voor producenten van houtskeletbouw, CLT, modulebouw en dak – en gevelelementen dat onder meer voorsorteert op de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb). Met dit keurmerk worden duurzaamheid en Komo met elkaar verenigd. Het initiatief voor het keurmerk komt van de NBvT – de Nederlandse Brancheorganisatie voor de Timmerindustrie.

Waaraan te voldoen?
De aangesloten bedrijven hebben hun werkprocessen moeten vastleggen in een systeem van interne kwaliteitsbewaking; ingangscontrole gecertificeerde materialen, toezicht op een veilige en verantwoorde werkplek, materieel en gereedschappen voorzien van keurmerk en het hebben van een klachtenregistratie.

Met dit keurmerk willen houtbouwers toonbaar maken dat zij hun vak verstaan en een duurzaam, maatschappelijk verantwoord product leveren. 
De Hillegomse is partner van HoutbouwersNL en toeleverancier aan Houtbouw en Houtskeletbouw bedrijven. (Zie tevens: https://houtbouwsystemen.nl/houtbouwsystemen/partners/)

HoutbouwersNL is het enige echte keurmerk voor houtbouwsystemen in Nederland. Beter weten betekent zeker bouwen. Bij elkaar honderden jaren kennis en ervaring met bouwen in hout hebben zich verenigd. Bedrijven die dit keurmerk mogen dragen, committeren zich aan top-of-class houtbouw.

Bouwen met hout neemt een onstuitbare vlucht. En dat is goed voor mens, dier en milieu. Maar het verlangt excellente kennis en kunde. Houten gevel- en dakelementen, houtskeletbouw, CLT en modulair bouwen in hout vereisen meesterschap en professionaliteit. Daarom is er dit keurmerk. Het biedt de gehele bouwwereld niet alleen houvast, maar ook de gewenste zekerheid bij houtbouwprojecten.


houtbouwers nl keurmerk

Onze deskundige collega’s staan je graag te woord.
Hulp nodig? Neem contact met ons op.

Contact opnemen