Wij beschikken over diverse [certificeringen] en keurmerken.

Wij vinden het niet alleen belangrijk dat we producten en materialen aanbieden in een juiste prijs-kwaliteitverhouding, ook de herkomst en totstandkoming van onze materialen houden we nauwlettend in de gaten. Zo beschikken wij over diverse certificeringen en keurmerken, welke hieronder voor je op een rijtje zijn gezet.

KOMO certificaat

KOMO certificaat

Een productcertificaat naaldhout voor constructieve en niet-constructieve toepassingen. Dit certificaat is afgegeven door SKH en verklaart dat het naaldhout dat De Hillegomse levert, voldoet aan de van toepassing zijnde eisen van het Bouwbesluit. SKH voert onaangekondigde controles uit of wordt voldaan aan de eisen van het KOMO-certificaat.

CE-conformiteitscertificaat

CE-conformiteitscertificaat

De Hillegomse is in het bezit van het CE-conformiteitscertificaat voor visueel op sterkte gesorteerd naaldhout met rechthoekige doorsnede en voldoet hiermee aan de regels die sinds 1 september 2011 van kracht zijn. Sinds september 2011 is het in Nederland verplicht om te voldoen aan de eisen voor CE-markering vurenhout voor constructieve toepassingen.

Erkende Houthandel

Erkende Houthandel

De Hillegomse ondertekende de gedragscode uit het beleidsplan van de Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) en mag zich Erkende Houthandel noemen. Dit betekent dat De Hillegomse zich heeft verplicht legaal en bij voorkeur duurzaam geproduceerd hout te verhandelen.

FSC ® gecertificeerd

FSC ® gecertificeerd

FSC® draagt bij aan de promotie van verantwoord bosbeheer wereldwijd. Zij dragen zorg voor de bossen en de mensen, dieren en planten die hiervan afhankelijk zijn.

PEFC

PEFC

PEFC werkt samen met verschillende belangengroepen op landelijk niveau aan criteria voor duurzaam bosbeheer. Zo wordt aan lokaal draagvlak voor duurzaam bosbeheer gewerkt.

ISPM 15

ISPM 15

De door de International Plant Protection Convention (IPPC) opgesteld wereldstandaard Fytosanitaire maatregelen Houten Verpakkingen (ISPM 15), dient verspreiding van levend ongedierte door transport van houten verpakkingen te voorkomen. Hout voor houten verpakkingen en stuwhout, dient voor internationaal transport behandeld en gemarkeerd te worden. Gebruikers van houten verpakkingen wordt met ISPM 15 probleemloos wereldwijd transport gegarandeerd.

Werken bij De Hillegomse?
Bekijk onze vacatures!

Vacatures