Een ├ęcht [familiebedrijf] met een rijke historie

Ons bedrijf heeft een rijke historie. Daar zijn we natuurlijk trots op. We nemen je graag mee in alle ontwikkelingen en mijlpalen die onze organisatie sinds de oprichting in 1910.

De vier generaties De Vreugd

1e generatie en oprichter: Pieter de Vreugd
2e generatie: Cees, Johan, Marinus, Wim, Pieter en Dirk de Vreugd
3e generatie: Willem Cornelis en Pieter de Vreugd 
4e generatie: Pieter Axel de Vreugd, zoon van Pieter de Vreugd

Familiebedrijf
Een predicaat als kroon op het werk van vier generaties De Vreugd. Ook nu is De Hillegomse nog steeds een familiebedrijf, gekenmerkt door een hechte familieband. Dat als kernwaarden meedraagt: betrouwbaarheid, kwaliteit en continuïteit. Een predicaat dat vertrouwen geeft aan leveranciers én afnemers!

Hart voor hout bij de Hillegomsche Houthandel
Pieter de Vreugd nam in december 1910 de houthandel van de weduwe Groustra over en legde daarmee de basis voor de Hillegomsche Houthandel. Inmiddels staat de vierde generatie, Pieter A. de Vreugd, aan het roer van het bedrijf. In een interview met Anja Couzijn in november 2017 vertelde hij de geschiedenis van de Hillegomsche Houthandel…
Zo begint de inleiding van het stuk geschreven door Jan Zeilemaker over de Hillegomsche Houthandel.

Nieuwsgierig geworden?

Lees het hele artikel door de PDF hieronder te downloaden.

Publicatie uit Hangkouserieën / Auteur: Jan Zeilemaker

1910

Voortvarende start

Voortvarende start

Oprichter van de Hillegomsche Houthandel was Pieter de Vreugd, aanvankelijk bomschuitenbouwer, gespecialiseerd in de bouw van houten vissersboten met een platte bodem. Hij verhuist naar Hillegom en besluit te gaan werken op een scheepswerf die tevens een houtverkoop bestiert. Wanneer de eigenaar komt te overlijden, besluit Pieter de Vreugd de scheepswerf over te nemen. De N.V. Hillegomsche Houthandel is een feit.

1918

Verhuizing naar Hillegomse haven

Verhuizing naar Hillegomse haven

De NV Hillegomsche Houthandel kent een voortvarende start en de verkoop van hout vormt een steeds belangrijker onderdeel. Dit leidt al snel tot de eerste verhuizing richting de haven van Hillegom om daarmee de aanvoer van hout per boot te vereenvoudigen.

1934

Overname Zeeuwse houthandel

Overname Zeeuwse houthandel

In 1934 vindt de overname plaats van de Zeeuwse houthandel L. de Broekert & Co. Zoon Dirk de Vreugd krijgt de leiding over deze vestiging.

1983

Overname de Eerste Wassenaarse Houthandel

Overname de Eerste Wassenaarse Houthandel

In 1983 wordt de Eerste Wassenaarse Houthandel in Wassenaar overgenomen. Deze vestiging behoudt haar oorspronkelijke naam.

2006

Toetreding inkooporganisatie 4PLUS

Toetreding inkooporganisatie 4PLUS

In 2006 besluit de Hillegomse Houtgroep lid te worden van 4PLUS bouwmaterialen, een inkooporganisatie van onafhankelijke bouwmaterialenhandelaren. Essentiële zaken als productmanagement, inkoop en facturering worden voortaan centraal geregeld.

2010

100 jaar en Koninklijk

100 jaar en Koninklijk

In 2010 bestond de Hillegomse Houtgroep 100 jaar. Een mijlpaal die werd bekroond met de toekenning van het predicaat Hofleverancier. De Hillegomse Houtgroep behoort tot de ongeveer 400 Nederlandse bedrijven die het Koninklijk Wapen en de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ mogen voeren.

2013

Introductie BPG-formule

Introductie BPG-formule

De toenemende vraag naar ruwe bouwstoffen en de groeiende wens van ZZP’ers en aannemers om alle bouwmaterialen op één adres te kunnen kopen, doet de Hillegomse Houtgroep besluiten toe te treden tot de Bouwpartner Groep (BPG) en de BPG-formule ook te introduceren in Hillegom.

2014

BPG de Eerste Wassenaarse

BPG de Eerste Wassenaarse

De succesvolle introductie van de BPG-formule krijgt navolging door in Wassenaar BPG de Eerste Wassenaarse te introduceren.

2015

Nieuwe vestiging BPG Den Helder

Nieuwe vestiging BPG Den Helder

Met de opening van de nieuwe vestiging in Den Helder kan de Hillegomse Houtgroep vanaf 2015 de hele kustlijn van Texel tot en met Zeeuws-Vlaanderen beleveren. Ook in deze vestiging wordt de BPG formule geïntroduceerd.

2020

Hillegomse Houtgroep wordt De Hillegomse

Hillegomse Houtgroep wordt De Hillegomse

Alle vestigingen (Den Helder, Hillegom, Wassenaar en Zierikzee) van de Hillegomse Houtgroep krijgen dezelfde naam: De Hillegomse. De nieuwe naam is gekoppeld aan een nieuw logo.

2021

Opening nieuwe drive-in vestiging in Hillegom

Opening nieuwe drive-in vestiging in Hillegom

De Hillegomse groeit en daarom opent De Hillegomse een nieuwe vestiging aan de Arnoudstraat 7 te Hillegom. Deze nieuwe vestiging bestaat uit een prachtige hal van in totaal 2.500m2 en is ingericht als drive-in afhaalvestiging met een compleet assortiment hout, plaat-, bouwmaterialen en ijzerwaren. Alles gericht op het gemak en de snelheid van onze afhaalklanten.

2023

Verhuizing vestiging Den Helder naar de Handelskade

Verhuizing vestiging Den Helder naar de Handelskade

Door de groei van de afgelopen jaren was de locatie in Den Helder te klein geworden. Daarom is er een nieuw pand aan de Handelskade 5 aangekocht. Het perceel is 7.500m2 groot en voor 2.500m2 bebouwd met loodsen en kantoorruimte. Het pand is ingericht als drive-in afhaalvestiging beschikt over een compleet assortiment aan hout, plaat-, bouwmaterialen en een shop met ijzerwaren.

Werken bij De Hillegomse?
Bekijk onze vacatures!

Vacatures