Handige [documenten] voor jou op een rijtje

Als het gaat om materialen in relatie tot de verwerking en het gebruik daarvan zijn er een aantal richtlijnen en voorschriften die gehanteerd dienen te worden. We zetten op deze pagina graag een aantal documenten voor je op een rijtje.

Onderstaande documenten zijn als digitaal .pdf-bestand te openen en te delen. Liever een geprinte versie? Van een aantal documenten hebben wij standaard een aantal hard copies op de voor jou dichtstbijzijnde Hillegomse vestiging liggen. Vraag ernaar bij één van onze collega's.

De Hillegomse Tuinhout assortiment 2023

De Hillegomse Tuinhout assortiment 2023

Wij beschikken over een compleet en divers assortiment tuinhout en toebehoren. In deze brochure tref je een overzicht van de houtsoorten, maatvoering, specificaties en toebehoren aan welke in al onze vestigingen verkrijgbaar zijn.

Meer informatie of wil je graag een offerte aanvragen?
Neem contact op met de dichtstbijzijnde vestiging.

DOWNLOAD

Vuren Triple Rhombus (zwart)

Vuren Triple Rhombus (zwart)

Dit gevel profiel is geschaafd uit zaagvallend Noord-Europees vurenhout en tijdens de verschillende productiestadia (schaven/lakken) verder uitgesorteerd. De zichtzijde is geschaafd met een speciale beitel waardoor het de uitstraling van fijnbezaagd hout krijgt.

DOWNLOAD

Houtwijzer Gevelbekleding van massief hout

Houtwijzer Gevelbekleding van massief hout

Gevelbekleding vormt de buitenste schil van een gebouw en is daardoor niet alleen beeldbepalend, maar beschermt ook de achterconstructie tegen weer en wind. Hout is een veelzijdig, natuurlijk, biobased en circulair product dat veel voor deze toepassing wordt gebruikt.

De bekleding is opgebouwd uit geprofileerde, meestal aaneengesloten houten delen, maar ook een open variant van niet-aaneengesloten delen is mogelijk.

DOWNLOAD

Houtwijzer Gevelbekleding van naaldhout

Houtwijzer Gevelbekleding van naaldhout

Gevelbekleding vormt de buitenste schil van een gebouw en is daardoor niet alleen beeldbepalend, maar beschermt ook de achterconstructie tegen weer en wind.

Inlands naaldhout is een veelzijdig, natuurlijk, biobased en circulair product dat nog onvoldoende voor deze toepassing wordt gebruikt. Dit terwijl de Nederlandse bossen voldoende kwaliteitshout, zoals lariks en douglas leveren.

Voordeel van het gebruik van inlands naaldhout is de lokale herkomst en dus korte transportafstanden.

DOWNLOAD

Verwerkingsvoorschriften houtachtige plaatmaterialen

Verwerkingsvoorschriften houtachtige plaatmaterialen

Houtachtige plaatmaterialen zijn beschikbaar in een groot aantal verschillende typen, maten en desgewenst voorzien van verschillende op de toepassing afgestemde afwerkingen. Door hun kwaliteit en esthetische en technische eigenschappen vinden zij brede toepassing in de bouw, zowel in het interieur als het exterieur. Plaatmaterialen uit duurzaam beheerde bossen, met keurmerk, zijn ruim voorhanden zodat ook op milieugebied houten plaatmaterialen een goede keuze zijn.

DOWNLOAD

Folder Rubio monocoat

Folder Rubio monocoat

De WoodCream van Rubio Monocoat is waterafstotend, zelfreinigend en kleurrijk. De innovatieve en milieuvriendelijke op wax gebaseerde crème is het ideale product om je houten buitengevels te beschermen en kleuren. Het product is geschikt voor zowel nieuw als eerder behandeld hout. Naast een optimale bescherming behoudt de crème ook de natuurlijke uitstraling van het hout.

DOWNLOAD

HilgaPlex®, HilgaPaint® en HilgaBoeiplex®

HilgaPlex®, HilgaPaint® en HilgaBoeiplex®

Een prachtig eindresultaat, een optimaal rendement en een tevreden klant. Dat krijgt u, door na de keuze voor het juiste plaatmateriaal, het materiaal te gebruiken volgens onderstaande richtlijnen en aanvullende voorschriften zoals de KVT’95 en de BRL 0801 en 0814. De Hillegomse adviseert u graag bij de keuze voor het juiste plaatmateriaal voor uw specifieke toepassing.

Download HilgaPlex®

Download HilgaPaint®

Download HilgaBoeiplex®

De Hillegomse collega

Hulp nodig?

Onze deskundige collega’s staan je graag te woord. Neem contact met ons op.

Op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief?
Meld je dan snel aan!

Inschrijven